Domeinnaam verkopen

Door codebeat op maandag 28 november 2016 05:00 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.700

Beste Tweakeraars,

Sinds, wat is het, 2007, 2008 of 2009 heb ik deze domeinnaam in bezit: streambutler.net .

Had er grootse plannen mee, nog net in de tijd dat touchscreens op de desktop nog niet zo mainstream waren en iedereen met een tablet net een beetje begon te wennen, aardig mainstream begonnen te worden net als de smartphone met schappelijke schermformaten. Google begon zijn Google drive te introduceren met 'slechts' 5GB en Microsoft had SkyDrive wat ook gelimiteerd was. Ik had toen al een tijdje contact met het bedrijf divShare dat een fantastische mogelijk bood om 20GB te kunnen opslaan. Wees maar blij dat je daar niets opgeslagen hebt want dat zou je nu allemaal kwijt zijn :-P. divShare bestaat niet meer en ook Kadoo (waar het in over gegaan is) lijkt niet meer te bestaan.

Maar goed, had de domeinnaam geregistreerd voor een eigen product, Streambutler, een touchscreen muziekspeler waarvoor geen installatie nodig is en je kunt bedienen als iets fysieks, inclusief afstandsbediening voor je phone. Een muziekdienst met een vintage uiterlijk (kijk anders even op http://streambutler.net, is nooit afgemaakt dus kan zijn dat niet alles werkt). Een antwoord, dat dacht ik, op de die-hard fans van vintage audio (metertjes enzo) en de mensen die graag eigen muziek behouden (dus niet huren per maand maar ten aller tijden kunnen beschikken over eigen gekochte muziek ipv het te huren wat nu het geval is zoals bij spotify). Je hebt de content er zelf opgezet, zoals een harde schijf en dat is beschikbaar via het internet maar je hebt altijd zelf nog een kopie. Wat erop staat is dus je eigendom, je eigen muziek maar dan overal te benaderen omdat.... je het zelf op hebt gezet. Denk aan een eigen vinyl collectie met/of unieke opnames dat je niet kunt vinden bij de populaire online streamers.

Waar gaat het om, streambulter is een leuke naam, is wel verkoopbaar denk ik. Ik ga er zelf niets meer mee doen want ik heb er al genoeg energie in gestoken (helaas met de verkeerde partij). de vraag is dus waar ik de naam kan 'slijten'. En ja, zodra het over geld gaat zijn er vele kapers op de kust. Ik hoef niet de hoofdprijs maar wil ook niet belazerd worden. Ik zag percentages van tussen de 19% tot 50% fee om een domeinnaam te kunnen verkopen. Dat vind ik wat veel voor een domeinnaam-marktplaats.

Mijn vraag is dus (na deze wat lange introductie) een 'marktplaats' waar ik tegen een gunstige prijs (eventueel tegen advertentiekosten) mijn domeinnaam te koop kan aanbieden. Iemand een tip en misschien ook wel een tip waar ik op moet letten?

Hartelijk dank voor het lezen en eventueel een reactie,
Mvg,
Erwines (Erwin dus).

Volgende: ICT en de framework madness, begrijpen we elkaar nog? Zoektocht 100% match 06-'17 ICT en de framework madness, begrijpen we elkaar nog? Zoektocht 100% match
Volgende: Pinkpop 06-'15 Pinkpop

Reacties


Door Tweakers user markisoke, maandag 28 november 2016 08:27

Sedo word het meest gebruikt voor dit soort zaken, ben je die zelf al tegen gekomen?

Door Tweakers user GertW, maandag 28 november 2016 10:15

Flippa.com is ook een goede optie :)

Door Tweakers user codebeat, maandag 28 november 2016 16:06

Ah dank! Eigen ervaring mee? Ik ga er in iedere geval naar kijken :)

Door Tweakers user Colan, dinsdag 29 november 2016 09:47

Undeveloped.nl is een Nederlandse partij die dit aanbiedt, heb hier zelf ook nog wat zaken op staan en het ťťn en ander op verkocht.

Houdt er trouwens rekening mee dat het lang kan duren voor je iets verkocht hebt, de markt is nog steeds niet terug op 2006 niveau en zal dat voorlopig ook niet worden met de introductie van alle nieuwe TLD's. Als je al een verkoop doet is is het meestal tientjeswerk en enkel rendabel als je grote volumes afzet.

Door Tweakers user MrJayMan, woensdag 30 november 2016 18:13

V&A categorie: Websites en communities :*)

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 november 2016 20:44]


Door Tweakers user Nicopara, zondag 4 december 2016 15:59

Je kan ook altijd op www.sitedeals.nl proberen ;)

Reageren is niet meer mogelijk